Over geheime recepten

“Ik heb last van angsten. dat is mijn overkoepelende thema. Ik zie tegen dingen op, heb doelen gesteld die ik niet haal, ga zaken uit de weg en vind het ook moeilijk sommige mensen aan te spreken, ik maak een planning en ben van slag als die in de soep loopt. Dus voor mij overheerst de angst.

Oke, zeg ik, kun je mij vertellen hoe jij angst maakt? Hoe doe jij dat, hoe werkt dat? Ik wil graag weten wat ik moet doen om ook angstig te worden. Kun je dat op papier zetten?

Ik stuur vervolgens de regels om recept te schrijven. De volgende sessie heeft ze haar recept bij zich. “En hoe was dat om je eigen recept te schrijven?” Nou dat ging wel. Ik vraag haar het voor te lezen.

Ze begint: “Je staat op en je bedenkt wat je vandaag allemaal moet… ,” zo gaat ze verder en gaande weg verandert haar stem en krijgt ze een brok in haar keel. Er komen tranen. “Goh,” zegt ze,”dat had ik helemaal niet verwacht. Dat voorlezen maakt het zo echt.”

Ik voel verdriet en eenzaamheid. Samen gaan we verder op onderzoek, want het recept bevat niet alleen de ingrediënten om angstig te worden maar tegelijk de mogelijkheden om het recept te veranderen.

Wil je meer weten over het schrijven van zo’n recept? Stuur een mail en ik stuur het recept toe.

 

Geef een reactie