De kracht van de groep

Het werken in een groep heeft een aantal voordelen welke je niet tegenkomt in bijvoorbeeld individuele therapie. Een groep vormt een maatschappij in het klein. Mensen met uiteenlopende achtergronden ontmoeten elkaar en ontwikkelen zich door en met elkaar. De diversiteit stimuleert nieuwe manieren om met bepaalde ervaringen om te gaan. Daarnaast bevordert een groep een saamhorigheidsgevoel. Je krijg je erkenning van andere groepsleden en je gevoel van eigen waarde stijgt omdat je van betekenis bent voor een ander.Groepsleden kunnen je ook confronteren met jouw manier van aanwezig zijn. Dat is misschien wel pijnlijk maar het doel is je meer gewaar te laten worden van hoe je nu doet. Met steun van de groep en onder onze begeleiding gaan we vormen zoeken om de boodschap zo te vertalen dat je er iets mee kunt. Op die manier ontwikkel je andere manieren om met problematieken om te gaan.

Programma: Hier en Nu

Uitgangspunt is dat we werken met wat er leeft in de groep. Jullie inbreng vormt het materiaal waar we mee gaan werken. Soms kunnen we besluiten om bepaalde thema's, die door meerdere groepsleden herhaaldelijk ingebracht worden, op een bepaalde avond centraal te stellen. Alle thema's zijn bespreekbaar in de groep. Er zijn geen belemmeringen wat ons betreft. Wij proberen jullie zoveel mogelijk op een Gestalt manier naar de verschillende onderwerpen te laten kijken.

Afspraken

Om goed met elkaar samen te werken hebben wij een aantal afspraken opgesteld. Als je besluit om mee te doen met de groep conformeer jij je hieraan.

De afspraken zijn:

We gaan respectvol met elkaar om
We geven de ander de ruimte om zijn / haar verhaal te kunnen doen
We zijn eerlijk naar de ander toe en jouw opmerkingen zullen altijd het doel hebben de ander verder te helpen
We worden niet dreigend naar elkaar en er is geen agressief fysiek contact

Praktische informatie

Om enige continuïteit in de groep te waarborgen werken we graag om de veertien dagen. De groepsavond is de donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. De prijs bedraagt € 30,00 per avond, waarbij je een nieuwe introduce eenmaal gratis mee mag nemen. Wanneer je na de eerste keer besluit om verder deel te nemen, willen we dat je je vast legt voor vijf avonden. De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 deelnemers. De betaling doen we elke avond contant bij de start. Wij schrijven een factuur uit op persoonlijke naam waarbij we één bedrag voor een aantal avonden noemen. Deze factuur kan je indienen bij je verzekering en zo het gedeelte waar je recht op hebt terug vorderen.

Locatie

West Blaak 92, 3012 KM in Rotterdam. Het is goed te bereiken met de metro halte Eéndrachtsplein uitgang Westblaak of met de auto. Parkeermogelijkheid in de Hartmansstraat 35, 3012 VA in Rotterdam, de parkeergarage West Blaak.

De begeleiders

De groep wordt begeleid door Mathilde van der Linden en Rob de Kruijf. Wij zijn Gestalt-therapeut en hebben een eigen praktijk in Zuidland en Krimpen aan den IJssel. We werken al meer dan 10 jaar samen in de Praktijk voor Relatie-therapie, 2 Relate. Meer persoonlijke informatie is te vinden op de website: www.gestalt-therapie.nl & www.robdekruijf.nl

Contact

Opgeven voor deelname aan de Gestalt-groep kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bellen kan ook :

Mathilde van der Linden: 06-41741344

Rob de Kruijf: 06-24195748