Nieuws

web hosting web web hosting web

Familiegesprekken

Wanneer het contact tussen familieleden is verstoord, begeleiden wij jullie graag bij het werken aan herstel. Of het nu gaat om broers en zussen of ouders en kinderen deze familiegesprekken zorgen ervoor zorgen dat er weer nar elkaar geluisterd wordt en dat onaffe zaken besproken kunnen worden. Elkaar deelgenoot maken van de pijn en het verdriet maar ook het verlangen blijkt heel zinvol te zijn. Er onstaan nieuwe verbindingen en het contact komt weer tot stand.

Heb je zo'n verlangen en wil je daar een stap in zetten? Maak een afspraak en onderzoek of we voor jou en je familie van betekenis kunnen zijn.

 

10 september doorstart Gestaltgroep

Morgen pakken we de draad weer op en gaan we verder. Er zijn inmiddels nieuwe mensen die toetreden, maar er is nog plek.

Je bent van harte welkom.

 

 

 

Interactieve workshop

GOED VOOR ELKAAR tijdens Anders Avondje Uit op 9 november in Djoj ( www.djoj.nl) te Rotterdam

In onze praktijk voor relatietherapie constateren wij dat partners vaak laat in actie komen om hulp te vragen. Hierdoor ontstaat veel leed en vinden er veel scheidingen plaats. Partners vinden het soms lastig hun problemen kenbaar te maken en de stap naar de hulpverlening te zetten. Wij vinden dit jammer omdat wij ervaren dat wanneer partners tijdig hulp zoeken hun relatie relatief snel weer 'Goed voor elkaar' kan zijn.

Lees meer: Interactieve workshop

De kracht van de groep

Het werken in een groep heeft een aantal voordelen welke je niet tegenkomt in bijvoorbeeld individuele therapie. Een groep vormt een maatschappij in het klein. Mensen met uiteenlopende achtergronden ontmoeten elkaar en ontwikkelen zich door en met elkaar. De diversiteit stimuleert nieuwe manieren om met bepaalde ervaringen om te gaan. Daarnaast bevordert een groep een saamhorigheidsgevoel. Je krijg je erkenning van andere groepsleden en je gevoel van eigen waarde stijgt omdat je van betekenis bent voor een ander.Groepsleden kunnen je ook confronteren met jouw manier van aanwezig zijn. Dat is misschien wel pijnlijk maar het doel is je meer gewaar te laten worden van hoe je nu doet. Met steun van de groep en onder onze begeleiding gaan we vormen zoeken om de boodschap zo te vertalen dat je er iets mee kunt. Op die manier ontwikkel je andere manieren om met problematieken om te gaan.

Lees meer: WestBlaak Gestaltgroep

Goed voor elkaar dag: bouwen aan je partnerrelatie

Wanneer je mensen vraagt wat het belangrijkste is in hun leven antwoorden ze bijna allemaal: gelukkig zijn. Gelukkig zijn omvat diverse aspecten maar relaties maken daar in ieder geval deel vanuit. We beseffen vaak pas wanneer het te laat is dat onze partnerrelatie de allerbelangrijkste is.

Hoe is het met jullie relatie gesteld? Tijd om in actie te komen?

Meld je aan voor de Goed voor elkaar dag.

Lees meer: Goed voor elkaar dag